ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΠΝΟ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΠΝΟ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Τρίτη, θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ώστε να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της 24ωρης απεργίας στις 3 Σεπτεμβρίου που έχει ανακοινώσει ήδη η ΠΝΟ.


Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουλίου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΣΕΕΝ και ΠΝΟ κατέληξαν σε αδιέξοδο, με την ΠΝΟ να κατηγορεί το σύνδεσμο ότι έχει αρνηθεί να χορηγήσει αυξήσεις μισθών 7 συνεχόμενα έτη, και ότι οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο με τη στάση του. Η απόφαση για απεργία τον Σεπτέμβριο ήρθε «κατανοώντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου» ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΝΟ τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΣΕΕΝ, η απεργία σημαίνει πως δεν θα ταξιδέψουν 180.000 επιβάτες, 50.000 Ι.Χ. οχήματα και 3.000 φορτηγά. Από τη μεριά της η ΠΝΟ απαντώντας σε έκκληση των ακτοπλόων για αναστολή της απεργίας απάντησε πως «απορρίψατε συλλήβδην όλα τα αιτήματά μας και δηλώσατε ευθέως ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς των ναυτικών, επικαλούμενοι διεθνή κρίση και αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ενεργώντας μεθοδευμένα και τορπιλίζοντας έτσι την όλη διαδικασία». Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτεργατών ζητεί από τους ακτοπλόους να επανεξετάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους, αναφέροντας ότι «οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την ταλαιπωρία των τουριστών και του επιβατικού κοινού είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες».
«Οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους» είχε απαντήσει σε επιστολή της η ΣΕΕΝ.
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αύξηση – θεωρούμε λογικό το αίτημα της ΠΝΟ, στο πλαίσιο ωστόσο των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Το ποσοστό είναι ένα θέμα που θα οριστεί μέσα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών».
Πηγή  thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου