ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί λύση στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μεταξύ της Ένωσης των ακτοπλόων και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε συνομιλίες και με τις δύο πλευρές.«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αύξηση-θεωρούμε λογικό το αίτημα της ΠΝΟ, στο πλαίσιο ωστόσο των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Το ποσοστό είναι ένα θέμα που θα οριστεί μέσα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Πρόσθεσε ότι την Τρίτη ορίστηκε μία νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργείου, των ακτοπλόων και της ΠΝΟ, ενώ ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες μέσα από διάλογο οι ακτοπλόοι να μετακινηθούν στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Νομίζω ότι θα υπάρξει σύγκλιση και η απεργία θα αποφευχθεί», προσέθεσε.

Για τα θέματα της ναυτεργασίας ο Π. Κουρουμπλής είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας όλη αυτή την περίοδο αντιμετώπισε με πνεύμα κατανόησης σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα της ναυτικών, ενώ τόνισε ότι ψηφίστηκαν και διατάξεις πρωτόγνωρες για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων στη θάλασσα επεκτείνοντας βασικά αυτές που ίσχυαν στην ξηρά όπως για παράδειγμα «η αδήλωτη εργασία».
Πηγή  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου