ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΝΑΞΟΣ.ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΝΑΞΟΣ.ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ

Οι μεγάλες εκπλήξεις του φετεινού καλοκαιριού κατά την γνώμη μας στις Κυκλάδες ήταν η Μήλος και η Νάξος.Κάτι το οποίο το περιμέναμε κατά την δική μας άποψη.
Εκτός του ότι είναι ωραία νησιά,έχουν κάνει και σωστές κινήσεις απο θάλασσα και αέρα,αφού λιμάνι και αεροδρόμιο είχαν μεγάλη αύξηση,σε σημείο που ήδη σκέφτονται για δεύτερο λιμάνι. 
Το παρακάτω πανέμορφο βίντεο δίνει μια γεύση τι γίνετε καθημερινά.
Παρακάτω η δημοσίευση του site της Νάξου naxospress.grΤο μεγάλο ερώτημα… Να φτιάξουμε ή όχι νέο λιμάνι; Να βελτιώσουμε το ήδη υπάρχων ή όχι; Κι εάν φτιάξουμε νέο λιμάνι που θα το φτιάξουμε; Κι εάν βελτιώσουμε το ήδη υπάρχων γιατί να φτιάξουμε δεύτερο; Λεφτά υπάρχουν;

Ερώτημα που στην ουσία είναι ένα… Τι θέλουμε τελικά; Η απάντηση είναι απλή: Θέλουμε το καλύτερο για το νησί μας. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχουμε σωστές υποδομές. Και ξεκινάμε από το λιμάνι. Αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή όσο κι εάν το αναβαθμίσουμε δεν μπορεί να βοηθήσει την τουριστική άνοδο του νησιού από τη στιγμή που οι πύλες εξόδου είναι συγκεκριμένες. Και δεν βελτιώνονται όσο κι εάν προσπαθούμε. Όσο κι εάν φαρδύνουμε τους δρόμους, ο λαιμός είναι ο ίδιος… Εκτός κι εάν αλλάξουμε τον …λαιμό εξόδου.

Οπότε, ναι. Θέλουμε ένα δεύτερο λιμάνι. Είτε αυτό είναι εμπορικού χαρακτήρα είτε τουριστικού. Αλλά το θέλουμε. Το που; Αυτονόητο όχι στη πόλη. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε την αστικοποίηση χείριστου είδους της πόλης της Νάξου. Χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική. Οπότε; Νέο χωροταξικό χθες και νέο λιμάνι. Είτε στους περίφημους Αι Γιάννηδες αλλά με το σκεπτικό ότι σε δέκα χρόνια και εκεί θα υπάρχει πρόβλημα, είτε πιο έξω. Κυρίως δε προς το Βορρά. Η λύση της Δύσης είναι καμένη από χέρι από τη στιγμή που στα δυτικά παράλια έχουμε φορτώσει όλη την τουριστική ανάπτυξη.

Η Νάξος πρέπει να αναπτυχθεί ισομερώς. Μπορεί βραχυπρόθεσμα να είναι .. βάρος του στιλ «που να τρέχεις μωρέ τώρα στον Καλαντό ή την Αγιασό π.χ.» αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστείς… Δεν γίνεται όλα μέσα στη πόλη.. Δεν γίνεται..

Δείτε το λιμάνι της Νάξου σε δράση ημέρες Αυγούστου του 2018… Ήσυχες ημέρες…

Με την αρωγή του Βασίλη και Πέτρου Τσακωνιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου