ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στη Μακεδονία,οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι οι δήμοι Κορδελιού - Ευόσμου και Βόλβης, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία στον δήμο Αλεξάνδρειας, καθώς και στον Δήμο Βέροιας.


Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού και ζητούν από τους πολίτες σε όλες τις περιοχές, τόσο σε αυτές όπου ήδη κυκλοφορεί ο ιός όσο και στις άλλες, να εφαρμόζουν μέτρα για την ατομική τους προστασία αλλά και μέτρα για να κρατούν τους πληθυσμούς των κουνουπιών έξω από τα σπίτια.ρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εκδηλώθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας, και στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Βόλβης Θεσσαλονίκης, ενώ μία νέα εστία εμφανίστηκε σε περιοχή της Αττικής, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο.

Αυξάνονται τόσο τα κρούσματα όσο και οι περιοχές στις οποίες έχουν αναπτυχθεί εστίες μόλυνσης του ιού του Δυτικού Νείλου. Από τους 22 συνολικά πάσχοντες από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 20 εκδήλωσαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και οι 12 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Στην Αττική, οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι τα Μέγαρα με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, 12 στον αριθμό, η Ελευσίνα, η Ηλιούπολη και ο Ασπρόπυργος.
Στις εστίες μόλυνσης συγκαταλέγονται και ο δήμος Κορινθίας, και συγκεκριμένα ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, η Τανάγρα Βοιωτίας, η Σαλαμίνα και η Χαλκίδα.
ΠΗΓΗ  dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου