5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Όλα τα νησιά και όλα τα πλοία ειναι κατάμεστα αυτές τις μέρες.Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν τα πράγματα σε ξηρά και θάλασσα.Κάποιοι από τους επισκέπτες δεν εχουν καθόλου εμπειρίες απο πλοία,απο θάλασσα και απο οδικό δίκτυο των νησιών.
Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές που που αν τις ακολουθήσετε θα είναι πιό ώραίες και ασφαλείς οι διακοπές σας.

1.Ξεκινάμε από το λιμάνι επιβίβασης,κατ΄αρχήν φροντίζουμε να είμαστε εγκαιρα στο λιμάνι.Να υπολογίσουμε ότι λόγω αυξημένης κίνησης των δρόμων θα έχουμε καθυστέρηση και ίσως χάσουμε το πλοίο.Από την στιγμή που θα μπούμε στο πλοίο ακούμε τις συμβουλές του πληρώματος.
2.Αφού φτάσουμε στον προορισμό μας προσέχουμε πως θα βγούμε, και που πατάμε στον καταπέλτη.Από την στιγμή που πατάμε στο λιμάνι ακούμε τις συμβουλές των Λιμενικών.

3.Μεγάλη προσοχή στους δρόμους,δεν κάνουμε προσπεράσεις και προσέχουμε που παρκάρουμε χωρίς να ενοχλούμε.Φοράμε κράνος και ζώνες ασφαλείας.Δεν μπαίνουμε με αυτοκίνητο στο λιμάνι αν δεν ταξιδεύουμε,εκτός ότι δημιουργούμε σοβαρό πρόβλημα κινδυνεύουμε και με κλήση.
4.Στην παραλία προσέχουμε,ιδίως τώρα με τον αέρα,δεν αφήνουμε τα παιδιά να απομακρυνθούν.Δεν περνάμε ποτέ τα όρια που έχει βάλει το Λιμεναρχείο και αν δούμε κάποιο ταχύπλοο ή σκάφος να τα περάσει πρός τα εμάς ειδοποιούμε το Λιμεναρχείο.Αν μας πάρει ο αέρας πρός τα έξω κάποιο στρώμα φουσκωτό δεν διακινδυνεύουμε να το πιάσουμε.Προσέχουμε τις βουτιές απο τα βράχια που δεν γμωρίζουμε


5.Προσοχή στην ύπαιθρο σε μέρη που δεν ξέρουμε,κινδυνεύουμε από πτώσεις μέχρι και τσιμπήματα φιδιών,καλό είναι να συμβουλευόμαστε τους ντόπιους.Κατά την επιστροφή μας είμαστε πάλι έγκαιρα στο λιμάνι και ακούμε συμβουλές και υποδείξεις Λιμενικών και πληρωμάτων των πλοίων.


Καλό ειναι επίσης να μην παραπονιόμαστε με το παραμικρό για καθυστερήσεις,είναι δυστυχώς στο πρόγραμμα και λόγω καιρού και λόγω κίνησης των λιμανιών σε ξηρά και θάλασσα.Σίγουρα οι πρώτοι που θέλουν να είναι στην ώρα τους είναι οι καπετάνιοι και τα πληρώματα των πλοίων που αυτές τις ημέρες υπερβάλουν εαυτούς.


Επίσης να θυμίσουμε ότι εμείς προτείνουμε διακοπές Απρίλιο, Μάιο,Ιούνιο,Ιούλιο εως τις 15,Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για τους παρακάτω 8 λόγους.

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
www.kaipoutheos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου