Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ SEA JET ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ SEA JET ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Hρθε η απάντηση απο την SEA JET σχετικά με το χθεσινό συμβάν οτι δεν περίμενε να παραλάβει ασθενή απο την Ιο για την Σαντορίνη.
Εμείς να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι απο την γραμμή απο όσο ξέρουμε όλα τα πλοία και οι πλοίαρχοι χειμώνα καλοκαίρι κάνουν οτι περνάει απο το χέρι τους να εξυπηρετήσουν
Δείτε παρακάτω τι έγραψε το naxospress.gr.


Πρωινό της 5ης Ιουλίου και έρχεται η είδηση από την Ιο ότι το ταχύπλοο Sea Jet 2 με ώρα αναχώρησης 7.30 από το λιμάνι της Ιου με προρισμό την Σαντορίνη δεν παρέλαβε 20χρονο ασθενή που είχε ανάγκη διακομιδής στο νοσοκομείο του γειτονικού νησιού. Ο πλοίαρχος του ταχύπλοου, συνελήφθη όταν βρέθηκε στον Πειραιά, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Και όπως ήταν λογική, η ακτοπλοϊκή εταιρεία, SEAJETS εξέδωσε δελτίο ενημέρωσης όπου "θεωρεί ανυπόστατες και άδικες τις κατηγορίες που της αποδίδονται για δήθεν άρνηση παραλαβής ασθενούς"

Και όπως διαβάζουμε "Σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν, το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι ικανό χρόνο για να παραλάβει τον ασθενή, για τον οποίο όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σοβαρότητα του περιστατικού και την ύπαρξη συνοδού ιατρού. Λόγω άφιξης του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου στο λιμάνι της Ίου από το Blue Star Patmos, o πλοίαρχος αναγκάστηκε να αποπλεύσει προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ασφάλειας στο λιμάνι μετά την παρέλευση περίπου 20 λεπτών.

Μετά από παροχή εξηγήσεων στο Κ.Λ Πειραιά, ο πλοίαρχος, όπως ήταν αναμενόμενο, αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, χωρίς καμία δέσμευση.

Η SEAJETS εφαρμόζει πιστά τις διαδικασίες και τους νόμους περί μεταφοράς τραυματιών, για την οποία απαιτείται ενημέρωση του τοπικού πράκτορα και γνωστοποίηση σε αυτόν των στοιχείων του ασθενούς, του οχήματος Ε.Κ.Α.Β, του οδηγού και του συνοδού αυτού, όπως επίσης και της πρωτότυπης ιατρικής βεβαίωσης του παραπέμποντος ιατρού για την αναγκαιότητα μεταφοράς του ασθενούς. Οι παραπάνω απαιτούμενες και υποχρεωτικές διαδικασίες δεν τηρήθηκαν από τους υπευθύνους που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο έκτακτο περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία με Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίο/α της σε καθημερινά δρομολόγια στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια μια πρωτοβουλία προσφοράς δωρεάν μετακίνησης ασθενών που χρειάζονται μεταφορά σε νοσοκομεία που μπορούν να επιληφθούν το ιατρικό περιστατικό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στα νησιά των Κυκλάδων, και ειδικότερα στους κατοίκους και στους επισκέπτες των νησιών Μυκόνου, Νάξου και Θήρας, τα οποία παρουσιάζουν πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά δυστυχώς και αυξημένο αριθμό ατυχημάτων. Αυτό επιβεβαιώνεται και με την από 21/6/2018 επιστολή της εταιρείας προς τα Κέντρα Υγείας ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΘΗΡΑΣ, την Περιφέρεια Κυκλάδων, τους Δημάρχους και τα Λιμεναρχεία ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΘΗΡΑΣ Λ/Χ ΜΥΚΟΝΟΥ, καθώς και προς τα εν λόγω Ναυτικά Πρακτορεία των ανωτέρω νησιών.

Η SEAJETS δεν πρόκειται να επηρεαστεί από ανυπόστατα σχόλια, κριτικές ή ενέργειες που στόχο έχουν να την πλήξουν προς όφελος τρίτων. Το κοινωνικό έργο της εταιρείας στις Κυκλάδες και ειδικότερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και έκτακτα περιστατικά, είναι έμπρακτα γνωστό σε όλους.

Η SEAJETS είναι και θα παραμείνει στο πλευρό και θα στηρίζει όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους τουρίστες σε κάθε δύσκολη περίπτωση. Η στήριξή της στις τοπικές κοινωνίες του Αιγαίου, θα συνεχίσει αδιάλειπτα και απρόσκοπτα, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου