ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΟΥ ΑΨΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΟΥ ΑΨΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ

Όποιος πάει για πρώτη φορά στον Προφήτη Ηλία τον αψηλό στην Σίφνο θα αισθανθεί ένα περίεργο δέος που θα τον συντροφεύει όσες φορές και αν πάει.Είναι το ψηλότερο σημείο της Σίφνου και ένα από τα ψηλότερα των Κυκλάδων. Αν καθίσει κάποιος να βάλει στο μυαλό του πως χτίστηκε και πως έγινε αυτό το αριστούργημα τα παρατάει γιατί δεν βγάζει άκρη.

Εμάς το θέμα μας δεν είναι πως χτίστηκε,αλλα πως συντηρείται.
Πρίν λίγες μέρες είχαμε βάλει αφιέρωμα για τους εθελοντές του Αγίου Συμεών.Εδώ όμως τα πράγματα ειναι τελείως διαφορετικά.Δεν πάει αυτοκίνητο,που σημαίνει ότι εκτός του ότι πρέπει να περπατάς για να πάς πρέπει και όλα τα υλικά και εργαλεία να μεταφερθούν εκεί.

Οι εθελοντές λοιπόν πάνε εκεί απο βραδύς αρκετές φορές,χειμώνα καλοκαίρι,Σάββατο και επιστέφουν Κυριακή.

Το Σάββατο το απογεύμα,ξεκινούν και κάνουν τις πιο εύκολες δουλειές αλλά και προετοιμασία για την επόμενη μέρα.Ο καθένας έχει τον ρόλο του και ξέρει τι θα κάνει απο την ώρα που θα πάει μέχρι την ώρα που θα φύγει.κάποιοι εκτελούν χρέη μαγείρων και φροντίζουν όταν νυχτώσει το τραπέζι να είναι στρωμένο.
Εδώ είναι η μαγική στιγμή,κάθονται όλοι μαζί στο τραπέζι με το κρασάκι τους,το μεζεδάκι τους,και πολλές φορές βιολί και λαούτο και όπως μας είπαν χαρακτηριστικά αυτό το πράγμα δεν το αλλάζουν με τίποτα.Το καλύτερο μέρος του κόσμου και το καλύτερο εστιατόριο δεν μπορεί να συγκριθεί ή να ανταγωνισθεί αυτή την στιγμή.
Αφού τελειώσουν πάνε για ύπνο στα κελιά για να σηκωθούν πρωί πρωί με όρεξη να ξεκινήσουν την δουλειά.

Ο δικός τους παράδεισος ειναι εκεί.Όποιος έχει αμφιβολίες απλά ας δοκιμάσει....
Αύριο Πέμπτη 19 Ιουλίου το απόγευμα είναι το πανηγύρι του.Όποιος θέλει μπορεί να πάει,θα υπάρχει φαγητό και παραδοσιακά όργανα,είναι ένα από τα καλύτερα πανηγύρια της Σίφνου.

Εμείς απλά να τους ευχηθούμε ο Προφήτης που τόσο αγαπούν να τους έχει καλά να τον υπηρετούν και να απολαμβάνουν αυτά τα μοναδικά προνόμια στον δικό τους ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ....


Οι υπέροχες φωτογραφίες του μέλους της επιτροπής Κώστα Τρούλλου,τον ευχαριστούμε και σύντομα περιμένουμε κι άλλες

1 σχόλιο: