Μετά την ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις ομιλίες του δημάρχου Σίφνου και του Χρήστου Κυμπιζη στο Αναπτυξιακό συνέδριο στην Ερμούπολη, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις στη Σίφνο.
Ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Γιώργος Αντύπας δεσμεύθηκε πως με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού θα μπορέσει να προκηρυχθεί μία ακόμα θέση νοσηλεύτριας στο ΠΠΙ Σίφνου:

Ο Παύλος Πολάκης από τη μεριά του, έχοντας διαβάσει το κείμενο με το παράδοξο του ακτινολογικού μηχανήματος, απάντησε πως με το ίδιο νομοσχέδιο θα ανοίξει θέση και για ακτινολόγο, ώστε να μπορέσει επιτέλους να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο μηχάνημα στο ιατρείο:

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παρότι εξήγησε πως και γιατί χάθηκε η δεύτερη θέση του αγροτικού, σημείωσε πως θα παραμείνει στο νησί η δεύτερη αγροτικός (με χρήματα από χορηγίες που εξασφάλισε ο δήμος) και πως πλέον, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για την προκήρυξη ενός δεύτερου μόνιμου γιατρού:

Μπορεί, στο Περιφερειακό Συνέδριο να μην καλύφθηκαν όλα τα αιτήματα της κοινωνίας της Σίφνου, όμως χρειάστηκε μια ανοικτή επιστολή και δύο τρίλεπτες ομιλίες για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω. Παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες έχουμε, είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε να επιμείνουμε, ώστε να πάρουν σάρκα και οστά οι παραπάνω δεσμεύσεις και να διεκδικήσουμε και ακόμα περισσότερα.
Διαβάστε ξανά εδώ, την ανοικτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείο Υγείας, η οποία βασίστηκε κατά πολύ στις προτάσεις του Ιδρύματος Στήριξης του Ιατρείου και αποτυπώνει τα αιτήματα της κοινωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο για το επικουρικό προσωπικό θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο. Όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο Ανδρέας Ξανθός θα προκυρηχθούν 1.000 θέσεις μόνιμου μη ιατρικού προσωπικού. Το σύστημα προσλήψεων θα οργανωθεί με ηλεκτρονική λίστα ανά ειδικότητα, έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να εξοικονομείται χρόνος.
Δείτε εδώ την 4ωρη θεματική συνεδρία για την υγεία στις Κυκλάδες με όλες τις τοποθετήσεις.
Πηγή aigaio365.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ