Κατά την άποψη μας η Σίφνος είναι εκτος απο το καθαρότερο,και το ομορφότερο νησί της Ελλάδας. Σημασία ομως δεν έχει η άποψη μας γιατί ισως πεφτουμε και έξω. Σημασία έχει οτι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει καποιος να επισκεφθεί την Σίφνο απο τωρα εως και τέλος  Ιουνίου. Ας αναφέρουμε λίγους απο αυτούς χωρίς να σημαινει ότι οποιος έρθει την υπόλοιπη περίοδο δεν θα περάσει καλά

1.ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.Συνηθως αυτην την εποχή ο καιρός ειναι καλός, χωρις αέρα, κρύο, βροχές. Αν παρ ολα αυτά χαλάσει ειναι για λίγο και συντομα ξαναφτιάχνει.

2.ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ.Η φύση ειναι καταπράσινη και ολα ανθισμένα που μαζι με τα όμορφα και πεντακαθαρα τοπία υπάρχει το τελοιο σκηνικό.

3.ΠΛΟΙΑ.Υπάρχει επιλογή πλοίων συμβατικων ή ταχυπλοων,Απο Παρασκευή 27 Απριλίου καθημερινη Σύνδεση απο και προς Πειραιά και νησιά απο1 εως 4 την ημέρα .

4.ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ.Στην Σίφνο πάντα εχει καλό  φαγητό.Αυτή την εποχή ανοίγουν ένα ένα τα εστιατόρια και σίγουρα  στην αρχή υπάρχει περισσότερο διάθεση και χρόνος από ότι υπάρχει τον 15Αυγουστο.

5.ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .Αυτην την εποχή βρίσκεις ευκολότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και αυτοκίνητα οπου επιθυμείς και σε αρκετά καλύτερη τιμή από το Βαρύ Καλοκαίρι. Φυσικά οι δρόμοι με λιγότερη κίνηση και βρίσκεις πιο ανετα να παρκάρεις.

 6.SIFNOS TRAIL RACE ΚΑΙ SIFNOS RUN.Στις 5 και 6 Μαΐου άλλο ενα Σαββατοκύριακο που αξίζει τον κόπο να είσαι στην Σίφνο, ειτε ως αθλητής ειτε ως θεατής!

7.ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ.Ένα απο τα ωραιότερα πανηγύρια της Ελλάδας που αξίζει τον κόπο να εισαι εκεί έστω μια φορά(αν και δύσκολο γιατι αν πας μια φορά μετά θα θέλεις κάθε χρόνο).Το SPEEDRUNNER3 παίρνει την εικόνα απο το λιμάνι των Καμαρών και συνοδεία μικρότερων σκαφών φτανει στον ιερο βράχο όπου γίνεται η αποβίβαση με καικι.Φυσικα αποδίδονται τιμές σφυρίζοντας αλλα και με καπνογόνα. Φέτος ειναι στις 17 Μαιου.

8.ΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΙΦΝΕΙΚΩΝ ΠΥΡΓΩΝ.Το τριημερο του Αγίου πνεύματος(την Κυριακή)ανάβουν οι αρχαίοι πυργοι της Σίφνου.Ενα ιδιαίτερο και μοναδικό γεγονος που αξιζει τον κοπο να ζησει καποιος απο κοντά.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε 9.10.100+λόγους.Σημασία δεν εχει το νούμερο,σημασία έχει ότι οποια εποχή και αν πας στην Σίφνο θα την βρεις πεντακάθαρη,με ευγενικούς και προσχαρους κατοίκους,με σωστούς επαγγελματίες στην συντριπτικοτατη πλειοψηφία.

Και το σίγουρο είναι ένα:θα την πατήσεις και συ οπως όλοι,δεν θα μπορείς μακρια της!
 Η ΣΙΦΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…
Advertisements