ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ

Οδηγίες ΔΕΔΔΗΕ για το πέταγμα του χαρταετού

Η Καθαρά  Δευτέρα  είναι συνυφασμένη με το πέταγμα του χαρταετού και την έναρξη της νηστείας.Οι κινδύνοι όμως που ελλοχεύουν από το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια είναι πολλοί .

Πρώτα απο όλα, υπάρχει ο άμεσος και ορατός κίνδυνος να ακουμπήσει ο χαρταετός στα ηλεκτροφόρα καλώδια και σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει το άτομο ή να υπάρξει εκτεταμμένη βλάβη και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλες περιοχές.

Κατά το πέταγμα το χαρταετού προσέξτε τα εξής για την ασφάλειά σας  :


1. Αν πιαστεί ο χαρταετός σε ηλεκτροφόρα καλώδια ,μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. Στην ίδια περίπτωση πάλι ,μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

3.Μην πετάτε τον χαρταετό όταν βρέχει ή όταν υπάρχουν κεραυνοί , ακόμα και αν νομίζετε ότι είναι πολύ μακριά σας , η ταχύτητα του κεραυνού είναι τέτοια, που μπορεί να χτυπήσει τον χαρταετό σας ανα πάσα στιγμή και να πάθετε ηλεκτροπληξία .Κίνδυνος θάνατος !!!

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου