Αναλυτικό πρόγραμμα 6 ήμερης εκδρομής στην Πολωνία με τον ΠΣΣ.
Βαρσοβία- Κρακοβία- Βρότσλαβ  (05/02/2018-10/02/2018)
Αγαπητές φίλες κ φίλοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το τελικό πρόγραμμα της εκδρομής μας στην όμορφη  Πολωνία και περιμένουμε να οριστικοποιήσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατό.
1η Μέρα: Αθήνα –Βαρσοβία- Κρακοβία
Πρωινή αναχώρηση για την Βαρσοβία και αναχώρηση στη συνέχεια οδικώς για την Κρακοβία, την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Κρακοβία. Στις ώρες που ακολουθούν περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης και απολαύστε ποτό ή φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης.
2η Μέρα: Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα προαιρετικά)
Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον καθεδρικό ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Αναχώρηση στην συνέχεια για την περιοχή Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που επισκεπτόμαστε αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες  στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία απόγευμα στη διάθεσή σας.
3η Μέρα: Κρακοβία (Άουσβιτς) Βρότσλαβ
Καθοδόν θα επισκεφτούμε το μουσειακό χώρο του Άουσβιτς/Μπιρκενάου ,από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί ,όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά τη διάρκεια του 2ουΠαγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη στο Βρότσλαβ . Στις ώρες που ακολουθόυν περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης και απολαύσετε ποτό ή φαγητό στα δεκάδες μπαράκια που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης. Διανυκτέρευση.
4η Μέρα: Βρότσλαβ – Βαρσοβία
Ξεκινάμε την ξενάγησή μας για την πανέμορφη αυτή πόλη όπου τα ίχνη του παρελθόντος μαρτυρούνται στα κτίρια της. Μνημειακές γοτθικές εκκλησίες γειτονεύουν με τα παλάτια του μπαρόκ και τα νεοκλασικά κτίρια κοινής ωφελείας . Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τη μεγάλη πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας . Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με τον καθεδρικό ναό του Ιωάννη του Βαπτιστή και το ναό της αγίας Ελισάβετ ,του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η Μέρα: Βαρσοβία ξενάγηση πόλης.
Θα επισκεφθούμε το βασιλικό ανάκτορο , εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής ,που ολοκληρώθηκε σε πολλές φάσεις. Ανατινάχθηκε από τους Γερμανούς στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και ξανακτίστηκε επάνω στα ερείπιά του. Σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο κ σαν έδρα του κοινοβουλίου Sejm. Θα συνεχίσουμε με την κεντρική πλατεία του κάστρου , η Plac Ζαmkowy, που σώθηκε από την θηριωδία των ναζί κ αποτελεί δημοφιλή χώρο συνάντησης τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων της πόλης , την πλατεία της αγοράς , το τεράστιο παλάτι του πολιτισμού και επιστημών , δώρο του Στάλιν κατά τη σοβιετική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας , το μεγάλο θέατρο Βιέλκι (δεξιά) που στεγάζει την όπερα , το μπαλέτο και γενικά όλες τις θεατρικές παραστάσεις. Θα συνεχίσουμε με το μπαρόκ ανάκτορο Κρασίνσκι ή ανάκτορο της Κοινοπολιτείας , ένα από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης, τους βασιλικούς κήπους , το εβραϊκό γκέτο , το μεγαλύτερο από αυτά που δημιούργησαν οι ναζί στην κατεκτημένη Ευρώπη, στο μουσείο της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί που τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο νόμπελ για τις έρευνές της  επάνω στη ραδιενέργεια , το άγαλμα του Σοπέν, του μεγάλου μουσουργού που κοσμεί τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το απόγευμά σας θα είναι ελεύθερο για να μπορέσετε να γνωρίσετε καλύτερα αυτή την πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.
6η Μέρα : Βαρσοβία Αθήνα.
Το πρωινό μας θα είναι ελεύθερο , έτσι ώστε να επωφεληθούμε για ένα τελευταίο περίπατο ή έστω για τα τελευταία μας ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο κ επιστροφή.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean airlines
  • Διαμονή 2 νύχτες στην Κρακοβία σε ξενοδοχείο 3* hotel Ibis Krakov
  • Διαμονή 1 νύχτα στο Βρότσλαβ σε ξενοδοχείο 4* hotel Art
  • Διαμονή 2 νύχτες στη Βαρσοβία σε ξενοδοχείο 3* Pulawska Residence
  • Πρωινό καθημερινά
  • 3 συνολικά γεύματα
  • Ξεναγήσεις με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές
  • Εισιτήρια εισόδου στο Άουσβιτς/Μπιρκενάου
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Βαλίτσα 23kg και χειραποσκευή 8kg ανά άτομο.
Δεν περιλαμβάνονται:
– Είσοδος σε Wieliczka 15E και άλλους χώρους
– προσωπικά έξοδα
Οι πτήσεις μας:
Δευτέρα 05/02/2018    A3 860 Αθήνα(ATH) -Βαρσοβία(WAW)      08:25-10:00
Σάββατο 10/02/2018   A3 861 Βαρσοβία (WAW) – Αθήνα (ATH )     10:45- 14:15
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κατερίνα (τηλ.:6944785364) ή με την Γεωργία (τηλ.:6979987741).
Για τη δήλωση της συμμετοχής σας είναι απαραίτητο να έχουμε αντίγραφο της ταυτότητά σας, το οποίο μπορείτε να αποστείλετεμε e-mail στο marianadali@hotmail.com
Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε μια όμορφη παρέα, να γνωρίσουμε νέα  μέρη και ν απολαύσουμε μαζί ξεχωριστές εικόνες 
Advertisements