Η ΣΙΦΝΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Η ΣΙΦΝΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την ώρα που τα υπόλοιπα νησιά υποφέρουν από ασθενοφόρα και οδηγούς η Σίφνος ευτυχώς έχει και ασθενοφόρο και οδηγό. 
Μόλις πριν λίγες μέρες παρέλαβε το νέο υπερσυγχρονο ασθενοφορο της από δωρεά κατοίκου της.Δειτε εδώ τις πρώτες αποκλειστικές  δηλώσεις του Δημάρχου Σίφνου Ανδρέα Μπαμπουνη στο "ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ"
Επίσης την ώρα που όλη η Ελλάδα πνίγεται κυριολεκτικά από τα σκουπίδια εν μέσω καλοκαιριού και ζέστης  η Σίφνος παραμένει όπως ήταν. Δηλαδή το καθαρότερο νησί της Ελλάδας! Συγχαρητήρια στους δωρητές,και φυσικά στους ανθρώπους που ασχολούνται με την καθαριότητα 
Διαβάστε παρακάτω ρεπορτάζ από το

www.naxospress.grΈντονο προβληματισμό προκαλεί η εικόνα που φέρει ο χώρος της Υγείας στα ελληνικά νησιά, με τις ελλείψεις  να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου καθώς οι επιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες για την τύχη των ασθενών.
Ενώ επίσημα η χώρα έχει εισέλθει στην τουριστική περίοδο, νησιά όπως η Μύκονος προσλαμβάνουν διασώστες προκειμένου να μην μείνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα χωρίς ασθενοφόρα
Ένα ασθενοφόρο για ολόκληρη την Σκιάθο

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της Σκιάθου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το νησί του Σαρωνικού διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο με μόλις δυο οδηγούς, ενώ σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού τον οδηγό του οχήματος συνοδεύει ένας αγροτικός γιατρός ή σε άλλη περίπτωση ο οδηγός απορριμματοφόρου.
Η ανοργανωσιά ωστόσο στον πολύπαθο χώρο της υγείας δεν σταματούν εδώ.
Ένας άνδρας στη Σαντορίνη

Ένας άνδρας στη Σαντορίνη, την περασμένη Κυριακή, ξεψύχησε περιμένοντας επί μια ώρα και 40 λεπτά το ασθενοφόρο, αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο. εν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο θάνατος του προήλθε από σύγκρουση με άλλο όχημα ή αν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου στο οποίο επέβαινε.
Στο τόπο της τραγωδίας έφτασε η οικογένεια του άτυχου οδηγού, που έπαθε σοκ, με μια γυναίκα, που εκτιμάται ότι είναι η σύζυγος του, να λιποθυμά στο οδόστρωμα, σύμφωνα με το flashnews.gr.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνθρωπος που αρχικά επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ, ζητώντας βοήθεια για τον οδηγό που είχε χτυπήσει, του είπαν ότι το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί βρίσκεται σε ένα άλλο ατύχημα που εμπλέκεται ένας τουρίστας. Αργότερα όμως, στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν δύο ασθενοφόρα!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το δεύτερο ασθενοφόρο του νησιού, που έφτασε πρόσφατα από τη Νάξο, παραμένει παροπλισμένο, εξαιτίας της έλλειψης διασωστών.
Οι μόλις εννέα άνδρες του ΕΚΑΒ προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να καλύψουν τις τρεις βάρδιες του 24ώρου.

Δήμος Πάρου: κατεβάζει ρολά και 100 τόνοι σκουπίδια στο δρόμo

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα η Ελλάδα ζει στην παράνοια της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου εις βάρος των συμβασιούχων στους ΟΤΑ με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεών τους.. Και λέμε «παράνοια» γιατί πολύ απλά ο χρόνος λήψης της απόφασης δένει τα χέρια των αιρετών που δεν μπορούν άμεσα να βρουν λύσεις… Όχι ότι ήταν σωστή η όλη διαδικασία έως σήμερα από τη στιγμή που είχαμε καθεστώς …ομηρίας των συμβασιούχων, αλλά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου μία τέτοια ενέργεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύνει. Θέλετε ένα παράδειγμα; Στην Πάρο λέγεται ότι αυτή τη στιγμή στους δρόμους είναι περισσότεροι από 100 τόνοι σκουπίδια. Και κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα μεγεθύνεται. Οι δημοτικές αρχές έχουν συστήσει αυτοέλεγχο σε πολίτες και επιχειρηματίες ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά;
Και σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου με απόφαση του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ολιγόωρο συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα που θίγονται με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και επ' ευκαιρία της προγραμματισμένης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Και το πρόβλημα είναι ότι οι εν λόγω συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες όπως άλλωστε σε όλους τους δήμους. Κι έτσι λοιπόν σήμερα τα απορριμματοφόρα οχήματα θα παραμείνουν στο γκαράζ και δε θα γίνει καμία αποκομιδή σκουπιδιών
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Πάρου, στις 9 το πρωί, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου Πάρου για τα δεδουλευμένα χρήματα που δεν έχουν εισπράξει.
Και τέλος να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 20η Ιουνίου αποφάσισε:
1. Να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από εχτές το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιώντας κατάληψη στον εν λόγω χώρο με περιφρούρησή του, αποχή από την εργασία και εξυπηρετώντας την καθαριότητα του Δήμου μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
2. Να συμμετέχει στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο θα απαιτήσει να στηρίξει με ψήφισμα του τον αγώνα των συμβασιούχων για σταθερή και μόνιμη εργασία, κοινοποιώντας στο Υπουργείο ότι οι εν λόγω συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Πάρου όπως αυτές απορρέουν από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, απαιτώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
3. Να ζητήσει την απόσυρση του 2ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι αυτό αντιφάσκει με την πορεία των αγώνων για την εργασιακή συνέχεια των συγκεκριμένων συμβασιούχων.
   Στον Δήμο Πάρου εργάζονται, στον τομέα της καθαριότητας, 30 εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι οποίοι παραμένουν στην υπηρεσία με δύο διαδοχικές παρατάσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων, με αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργού, το 2016 και 2017. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά αφενός μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ και αφετέρου λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας που είχαν. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και σχεδόν πάντα κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν το νησί καθαρό. Παραμένουν για 6ο συνεχόμενο μήνα απλήρωτοι, κινδυνεύοντας να χάσουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ με την ομηρία αυτή έχασαν κάθε εργασιακή ευκαιρία της καλοκαιρινής σαιζόν.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων υπερασπίζεται τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου να τους στηρίξει τους ενεργά και από τους Δημότες την κατανόησή τους μέχρι την λύση του προβλήματος.
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα ενταθεί συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργία της 22 Ιουνίου 2017 που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ .https://www.naxospress.gr/arthro/politiki/dimos-paroy-katevazei-rola-kai-100-tonoi-skoypidia-sto-dromo
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα fileleutheros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου