ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ

Ένα απο τα πιο όμορφα φανάρια της Ελλάδας βρίσκεται στην Σέριφο. Στο ακρωτήρι σπαθί στην νότια πλευρά του νησιού. 
 Είναι κατασκευή με πέτρες περίπου του 1900.Διαθέτει πλήρως επιπλωμένα δωμάτια, κουζίνα, Χωλ,τουαλέτα κλπ.Επισης έχει αυλή με τέλεια θέα στο Αιγαίο.
 Ανήκει στο πολεμικό ναυτικό το οποίο έχει αναλάβει και την συντήρηση του.
 Αν και είναι αυτοματοποιημένα όλα, μερικές φορές έχει και αξιωματικό του ναυτικού σαν φαροφυλακα.
Πρωτολειτούργησε το 1901 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, με χαρακτηριστικό τέσσερις λευκές αναλαμπές ανά 10δλ. και φωτοβολία  21ν.μ.. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός και στα πλαίσια ανασυγκρότησης του Φαρικού Δικτύου, επαναλειτούργησε το 1945 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Το  1988 αντικαταστάθηκαν τα μηχανήματα πετρελαίου, ο φάρος ηλεκτροδοτήθηκε και λειτούργησε ως επιτηρούμενος ηλεκτρικός.
καταφεραμε να φωτογραφήσουμε κοντά του τα πλοία hellenic high speed,Αρτεμις,και speed runner3
Από το λιμάνι Σερίφου, το Λιβάδι,υπάρχει ασφαλτωμένος δρόμος 7 χλμ που οδηγεί στον φάρο. Το τελευταίο 1 χλμ. είναι σε πολύ κακή κατάσταση και προσπελάσιμο μόνο με όχημα 4Χ4. 
Το καλοκαίρι λειτουργεί σαν θέρετρο αξιωματικών που πάνε εκεί με τις οικογενειες τους και θεωρουντε φαροφυλακες

Η θέα όπως βλέπετε είναι καταπληκτική
Με την ευκαιρία να ελπίζουμε ότι και η Σίφνος σύντομα θα δει το δικό της φανάρι στις Καμάρες σε καλή κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι ο πολιτιστικός σύλλογος Σίφνου έχει κάνει τις ενέργειες που χρειάζεται.Η επόμενες  φωτογραφίες είναι το φανάρι των καμαρων ΣίφνουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου