Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 επισκέφθηκε την Αμοργό ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Αποστολάκη και άλλους Επιτελείς . Κατά την παραμονή του επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου παρουσία της Προέδρου , των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πολιτών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση του Δήμου και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες οι οποίοι επεσήμαναν ορισμένα προβλήματα του νησιού. Ο Υπουργός αφού απήυθυνε χαιρετισμό, έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που του αναφέρθηκαν και υποσχέθηκε να συνδράμει το Δήμο με αποστολή της ΜΟΜΑ για διάνοιξη αγροτικών δρόμων ή βελτίωση του οδικού δικτύου, την τοποθέτηση στρατευσίμων ειδικότητας Κτηνιάτρου και Γεωπόνου στο νησί, υποστήριξη με ιατρικό προσωπικό του διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης με την ονομασία “THE AUTHENTIC BIG BLUE 2017”, ο οποίος θα διεξαχθεί από 18-24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αμοργό καθώς και εξέταση της δυνατότητας συνδρομής της ΜΟΜΑ στη διαμόρφωση αεροδιαδρόμου στην Αμοργό, όταν ο Δήμος σε συνεργασία με την ΥΠΑ , προχωρήσει τις διαδικασίες.
Αναφέρθηκε επίσης στον καταδυτικό τουρισμό , και υποσχέθηκε συνεργασία με το Δήμο για τη πόντιση παροπλισμένων στρατιωτικών μέσων τα οποία αποτελούσαν αντικείμενα παρατήρησης από τους καταδυόμενους αλλά και τόπους αναπαραγωγής ψαριών.
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός και η ακολουθία του επισκέφθησαν την Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης για προσκύνημα όπου τους υπεδέχθη ο πατήρ Θεόφιλος και τους ξενάγησε στη Μονή.
Μετά παρεκάθισαν σε γεύμα που προσφέρθηκε από το Δήμο και αναχώρησαν.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΠΗΓΗ http://www.amorgos-news.gr

Advertisements