ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Breaking

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ
Κόντρα  έχει ξεσπάσει στην Σίφνο μεταξύ του επαρχου κυρίου Νίκου Βενακη και του Δημάρχου κυρίου Αντρέα Μπαμπουνη για τον βιολογικό καθαρισμό στα χωριά της Σίφνου. Σας παραθέτουμε τις δύο σημερινές επιστολές. 
Δελτίο Τύπου 
Επάρχου Π.Ε. Μήλου Βενάκη Νικόλαου 

Η Ανάσταση στη Σίφνο ήρθε φέτος από την Μεγάλη Πέμπτη. 
Το μεγαλύτερο έργο, που εδώ και δεκαετίες εξήγγειλαν οι Δήμαρχοι του νησιού χωρίς ποτέ να βλέπουν τίποτα οι Σιφνιοί, είναι πλέον γεγονός!
Όπως σας είχα ενημερώσει από τα τέλη Αυγούστου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε να συντάξει και να καταθέσει για λογαριασμό του Δήμου Σίφνου την πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το έργο «Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός των Κεντρικών Οικισμών του Δήμου Σίφνου».
Τελικά παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε και σήμερα το πρωί το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με το ποσό των 9,2 εκατ. €. 
Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο  Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, στον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Διαχειριστικής  Αρχής. 
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δ.Δ.Ε.  Νομού Κυκλάδων τον κ. Λουκά Καραδήμα και σε όσους δούλεψαν σκληρά για να ωριμάσει  αυτό το έργο.
.
Ο Έπαρχος  Π.Ε.  Μήλου
Βενάκης Νικόλαος 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΦΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ένταξη του έργου της Αποχέτευσης των Κεντρικών Οικισμών Σίφνου στο νέο ΕΣΠΑ
Αγαπητοί μας δημότες,
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το μεγαλύτερο έργο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, εντάχθηκε σήμερα στο νέο ΕΣΠΑ (επισυναπτόμενο έγγραφο το οποίο εστάλη στο Δήμο Σίφνου στις 14:24 και έλαβε αρ. πρωτ. 1408/13.04.17). Πρόκειται για το έργο της Αποχέτευσης των Κεντρικών Οικισμών, προϋπολογισμού 9.258.575,10 €.
Πριν όμως καν σταλεί επίσημα η απόφαση ένταξης του έργου από τον Περιφερειάρχη στο Δήμο Σίφνου, ο Έπαρχος Μήλου & Σίφνου κ. Βενάκης, με πανηγυρικές ιαχές που βρίθουν αλαζονείας, λαϊκισμού και εμπάθειας, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, "αδειάζει" τον πρώην και τον νυν Δήμαρχο, μηδενίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής (όπως άλλωστε προσπαθεί να κάνει και για το έργο της Βελτίωσης του λιμανιού στις Καμάρες) και συνεχίζει τη γνώριμη τακτική της απαξίωσης και του κατηγορείν. Αναρωτιόμαστε αν αυτός είναι ο ρόλος του Επάρχου!
Ας αποδώσουμε λοιπόν "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" πολύ συνοπτικά, γιατί αναλυτικά όλες οι ενέργειες και τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει ο Δήμος, ποια σημεία αφορούσαν στην Περιφέρεια και πώς φθάσαμε στην εκ νέου ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, θα δημοσιοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.
Την αρχή για το συγκεκριμένο έργο είχε κάνει έως το 2010 ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεροντής. Από το 2011 αγωνιστήκαμε συστηματικά, καθημερινά και αδιάκοπα προκειμένου αυτό το έργο να ωριμάσει. Υπήρξαν πάρα πολύ σοβαρές δυσκολίες, εμπόδια που μερικές φορές φαίνονταν αξεπέραστα, παλινδρομήσεις και καθυστερήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες και της Περιφέρειας, τουλάχιστον έως το 2014 και γενικώς μας έγινε "ο βίος αβίωτος", μέχρι να φθάσουμε στη σημερινή ημέρα που φαίνεται ότι "μπήκε το νερό στο αυλάκι".
Ο Δήμος Σίφνου, όπως άλλωστε όλοι οι μικροί Δήμοι της χώρας, δεν έχει διαχειριστική επάρκεια και τεχνική υπηρεσία στελεχωμένη. Άρα, δεν πληροί τα πολύ αυστηρά κριτήρια που θέτει ο νόμος, ώστε να εντάξει μόνος του έργα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Απαιτείται η προγραμματική σύμβαση με πιστοποιημένο φορέα, στην προκειμένη περίπτωση την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου ένα τέτοιο έργο να μπορέσει να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί.
Αν κάποιος χρήζει εαυτόν σωτήρα και από μηχανής Θεό, με μαγικά ραβδιά, η αυταπατάται η εξαπατά!
Οφείλουμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία 2½ χρόνια, για όλα τα έργα που απασχολούν το νησί μας (ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αξίζει να αναφέρουμε ότι βρέθηκε η ενδεδειγμένη λύση για το έργο του ΧΥΤΥ, το οποίο θα συνεχιστεί αμέσως μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017). Επίσης, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, στον Προϊστάμενο του τμήματος μελετών της ΔΤΕ Κυκλάδων κ. Καραδήμα και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου μας για τα διάφορα έργα.
Λυπούμαστε που τέτοιες Άγιες Μέρες αναγκαζόμαστε να προβούμε σε τέτοιου είδους απαντήσεις, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν να επισκιάσει την ικανοποίηση των κατοίκων για το επικείμενο έργο και το αδιάκοπο έργο των Δημοτικών Αρχών!
Και του χρόνου, Καλή Ανάσταση!!!
Ο Δήμαρχος Σίφνου
Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης
Δειτε στο σχετικό σύνδεσμο την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη στην οποία αναφερεται στην εξαιρετική συνεργασία Δήμων & Περιφέρειας για τα μεγάλα έργα των νησιών: 

Φωτογραφία του χρήστη Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου - ΑΚΙΣ.


Φωτογραφία του χρήστη Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου - ΑΚΙΣ.

Φωτογραφία του χρήστη Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου - ΑΚΙΣ.

Φωτογραφία του χρήστη Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου - ΑΚΙΣ.

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπαρχει καμια κοντρα δουλευομαι και οι δυο για το καλο των νησιων μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή